Paardenmelk klinkt ons heel nieuw en vreemd in de oren, maar dat is het zeker niet!. In het verre oosten, zoals China en Azië, is het een eeuwenoude traditie en wordt het als natuurgeneesmiddel gebruikt. Herodot schreef 500 jaar voor Christus, nutrit, , roberat, alerat; zij voedt, versterkt en geeft nieuwe energie. In de reisverhalen van Marco Polo wordt het gebruik van paardenmelk door de mongoolse steppevolkeren beschreven. Zo compenserenze (nu nog!) hun karige voedsel met vitamine en bouwstoffen uit paardenmelk. Volgens overleveringen haalden de krijgers van Genghis Khan hun onuitputtelijke kracht uit paardenmelk en veroverde zo vanuit Mongolië te paard het grootste rijk ooit.
De beroemdste legende is echter die van Cleopatra die baadde in ezelinnenmelk om haar huid eeuwige schoonheid te schenken.
Rond 1900 waren in Rusland vele sanatoria waar patiënten met T.B.C. behandeld werden met paardenmelk. Sinds 1965 zijn er in Duitsland speciale kuuroorden waar mensen met behulp van o.a. paardenmelk kunnen herstellen.


Via haar studie aan de Agrarische Hoge school in 's Hertogenbosch kwam Carla van de Laar in aanraking met het fenomeen paardenmelk. Ze verzamelde folders en literatuur en schreef in 1989 haar scriptie over paardenmelk. Nieuwsgierig geworden naar de waarheid over de vele goede eigenschappen en de wonderbaarlijke verhalen over de paardenmelk kocht zij haar eerste drachtige pony om de melk in de praktijk te testen. Nu, na 15 jaar en vele duizenden praktijk ervaringen verder zegt Carla volmondig: "Ja, paardenmelk is gezond en heeft vele mensen enorm geholpen. Wetenschappelijk is er nog onvoldoende bewezen maar de genezende eigenschappen staan voor mij onomstotelijk vast. Door de mond op mond reclame is mijn paardenmelkerij, Orchid's genaamd, gegroeid van 1 naar 90 melkmerries. Dagelijks drinken een kleine 500 mensen een bekertje paardenmelk van ons bedrijf!. Ook in België heeft paardenmelk een vaste voet aan de grond gekregen".
Ze verteld verder:"De melk werd allemaal ingevroren in bakjes van ¼ liter. De klanten kwamen uit heel Nederland elke maand langs om een kuur van 28 dagen op te halen en thuis in hun eigen diepvries te bewaren".

Door moderne droogtechnieken is Vitaforce nu in staat diezelfde kuur in compacte houdbare poedervorm aan te bieden. Eenvoudig via deze website te bestellen, of in uw reform-, natuurwinkel of drogisterij te kopen. Door het speciale procédé is de kwaliteit van de melk behouden.
Vitaforce biedt de klant een volledig pakket. De kuur helpt om de darmflora op te bouwen, de capsules om het resultaat te onderhouden. Met de verzorgingsproducten van Vitaforce wordt het herstellend vermogen van de huid ondersteund.